Klik HIER voor onze homepage

Info

New or Forgotten?

Menu

Sponsors

Workshops

Workshop ‘Visie op Techniek’ het door de door de KNLTB uitgegeven boekje wordt behandeld Vincent van Gelderen.

Donderdag 8 december 2016 van 09.00 tot 14.00 uur 

Deze visie willen we graag met alle tennisleraren delen en daarom nodigen wij jou als verantwoordelijke trainer uit voor een sessie waarin we de aandachts- en uitgangspunten van Visie op Techniek met elkaar bespreken.
Kosten € 40.00 p.p. inclusief lunch.

Voor deze sessie ontvang je 12 PO punten.

Inschrijven kan door de inschrijfkoppeling (potloodje op de home page) aan te klikken.
1. donderdag 1 december 09.00 tot 14.00 uur in sportcentrum de Kloek Middenbeemster
2. vrijdag 2 december 09.00 tot 14.00 uur in sportcentrum de Kloek Middenbeemster

Over Visie op Techniek

De aandachtspunten in Visie op Techniek gelden als uitgangspunt voor het aanleren van techniek binnen het tennis. Deze aandachtspunten zijn tot stand gekomen door te kijken naar de algemene kenmerken binnen de techniek van diverse spelers van wereldklasse. Die spelers tonen dat deze algemene kenmerken tot op het hoogste niveau zichtbaar zijn en toegepast worden.

 

Op basis van deze aandachtpunten moeten op clubnivau (vooral jonge!) spelers opgeleid worden met een fundament dat geschikt is voor toptennis. Door Visie op Techniek als leidraad te gebruiken in de jeugdopleiding beschikken de spelers over de juiste basistechniek om later een hoog niveau te kunnen bereiken. In de opleiding tot tennisleraar wordt de Visie op Techniek ook uitgedragen, wat zorgt voor een duidelijke houvast in het aanleren van techniek aan de hand van aandachtspunten, fotoseries en videobeelden.

 

Wij zien jullie allemaal graag tegemoet op één van beide sessies want we vinden het erg belangrijk dat alle tennistrainers volledig bekend zijn met de Visie op Techniek. 

VOETREGEL