Klik HIER voor onze homepage

Info

New or Forgotten?

Menu

Sponsors

Tennis Academy Van Gelderen - TRAININGEN

Per leeftijd verandert de situatie en trainbaarheid van diverse onderdelen.
 
Tennistraining
Bij de tennistraining wordt bij alle selecties uitgegaan van een trainingscyclus van 40 weken groepstraining. Dit houdt in: 24 weken trainingsweken in de winter, 12 trainingsweken in de zomer en 4 weken zelfstandig trainen tijdens kerst (2x) , krokus (1x) en de voorjaar (1x) vakantie. Het hele seizoen wordt getraind. De trainingstijden van winter naar zomer veranderen niet. Tijdens de zomervakantie geldt een aangepast schema. Er is de mogelijkheid om in de maand juli (4 weken) te sparren onder begeleiding. In de maand augustus t/m 2e week september is er geen georganiseerde groepstraining.

In de Junior pakketten voor de jongere spelers (tot middelbare school  12 jaar) en het Regio pakket wordt uitgegaan van tennistrainingen van 1½ uur. In het Toptennis pakket wordt uitgegaan van tennistrainingen van 2 uur. Fulltime trainingswensen worden op aanvraag besproken en op de persoon afgestemd in combinatie met studie of andere organisaties. De privé-trainer kan onafhankelijk worden gekozen. Het is wel bevorderlijk voor de ontwikkeling van de speler dat de privé-trainer bereid is om informatie uit te wisselen over de speler.

Conditietraining
In de pakketten worden tevens conditietrainingen aangeboden. Deze trainingen zijn onlosmakelijk verbonden aan het trainingspakket en worden op vaste momenten in de week aangeboden. In de jonge jaren van de spelers zijn de conditie trainingen algemeen coördinatie gericht, vanaf 12 jaar zullen de trainingen zich steeds meer richten op specifieke elementen van snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. De conditietrainingen worden op basis van 32 weken training ingedeeld. 20 conditietrainingsweken in de winterperiode en 12 trainingsweken na 1 april. Tijdens de vakantieweken is er geen conditietraining.

Combi Tennis & Conditietraining

De laatste jaren zijn onze tennistrainers, mededankzij conditieprogramma’s van de K.N.L.T.B., zich gaan specialiseren in conditietrainingen. Het resultaat is dat er combinaties zijn ontstaan van tennis en conditietrainingen.  Bij de toptennis trainingen is de duur van de conditietraining 3/4 uur en de duur van de tennistraining 1 3/4 uur. Totaal 2,5 uur training waarin alle aspecten zijn verenigd. Bij juniortraining is de duur van de conditietraining ½ uur en de duur van de tennistraining 1 ½ uur. Totaal 2 uur training en dat 36 weken lang. 

Krachttraining
Wanneer de groei van het lichaam van de spelers volledig is voltooid, gemiddeld rond 15/16 jaar bij jongens en mogelijk bij meisjes vanaf 14 jaar, kan worden begonnen met krachttraining. Deze vorm van training is zeer persoonsgebonden. In het begin is begeleiding van doorslaggevend belang. Eenmaal gewend aan krachttraining kan er ook op individueel samengestelde schema's zelfstandig worden getraind. Krachttraining onder begeleiding vindt alleen plaats in de Sportcentrum de Kloek en is dit jaar in samenwerking met Fitness de Kloek.

Specifieke training
Mentale training, visuele training, coördinatie training, concentratie training en andere vormen van specifieke trainingen kunnen in overleg worden georganiseerd. Voor een aantal vormen van specifieke training kunnen derden (specialisten) benaderd worden.

VOETREGEL