Klik HIER voor onze homepage

Info

New or Forgotten?

Menu

Sponsors

Tennis Academy Van Gelderen - STRUCTUUR

Structuur van de tennis academy

Structuur van de tennis academy

Selectieprocedure
Bij de diverse trainingsgroepen vloeien de leeftijden in elkaar over. Er is geen abrupte scheiding op basis van leeftijd en of trainingsfasen. We selecteren zoveel mogelijk op basis van tennisniveau, mentaliteit, motivatie en sociale omgang.
 
Tennisniveau is natuurlijk van groot belang om de trainbaarheid van de groepen te waarborgen. De manier waarop de spelers vooruitgang proberen te bereiken, mentaliteit, is van groot belang in de selectieprocedure van de tennisschool. 
Mentaliteit bepaalt uiteindelijk de mate van vooruitgang!! Motivatie is een vanzelfsprekende factor bij spelers met ambitie. Motivatie dient niet door de trainers te worden benadrukt, wel zorgen de trainers ervoor dat de gemotiveerde spelers met plezier blijven trainen. Sociale omgang is de derde factor die van invloed kan zijn bij het samenstellen van trainingsgroepen. In de groepstraining is de omgang met de andere spelers van grote waarde om samen sterker en beter te worden. 
 
De tennisschool bemoeit zich niet met de opvoeding van de speler, echter gelden in de trainingen en wedstrijden wel onze (sport)normen en waarden.
 
Coaches 
Eddo van Gelderen, Vincent van Gelderen, Esther Buurs, Simone Schilder, Bas Wild, Bart de Gier, Michel Koning en Freddy Hemmes zijn de wedstrijdtennistrainers van de tennisacademy.
De coaches staff bestaat uit een aantal samenwerkende trainers die zich bezig houden met de invulling van de trainingen in het wedstrijdtennis. 
 
Eddo van Gelderen bepaalt, als meest ervaren trainer, de inhoud en uitvoering van de training van de jongste jeugdspelers. Vanaf de middelbare school wordt er een overgang gemaakt naar Vincent van Gelderen, Simone Schilder, Esther Buurs, Bas Wild, Bart de Gier, Michel Koning en Freddy Hemmes. Alle trainers hebben specifieke wedstrijdervaring als professionals in tennis. 
 
Eddo is begonnen met training geven in 1982. Hij heeft zich gespecialiseerd als selectietrainer bij de jongste jeugd. Hij is trainer van tientallen latere Nederlandse kampioenen en de trainer met de meeste ervaring op de baan.
 
Esther is net als Bas, Bart en Michel begonnen met tennis bij de tennisschool als talentvolle leerling.
Esther is samen met Eddo de meest ervaren trainer/coach van de tennisschool. Esther is net als Eddo, als meest ervaren trainer, de aangewezen trainer om de jongste jeugd te begeleiden in de eerste stappen van prestatief tennis.
 
Vincent speelde van 1990/1993 als professional op de ATP tour. Hij is voormalig nr 377 op de ATP enkelspelranglijst en 207  op de ATP dubbelspelranglijst. Zijn ervaring als speler en als coach heeft spelers geholpen om unieke prestaties te leveren. Edwin Kempes (Davis cup), Anousjka van Exel (Fed cup), Michel Koning (Hoofdtoernooi Rosmalen), Renee Reinhard (Europees jeugdkampioen) en Cindy Burger (WTA player).
 
Simone is voormalig nr 164 van de WTA enkel ranglijst, 71 van de WTA dubbel ranglijst en Olympisch deelneemster. Naast haar ervaring als top-tennisster is Simone sportpsychologe. Haar combinatie van toptennis, coach diploma en sportpsychologie maakt haar een unieke coach in Nederland.
 
Bart speelt nog steeds in de hoogste categorie van Nederland. Als meervoudig eredivisionist, voormalig jeugdkampioen en top wereld jeugdspeler gebruikt hij zijn eigen ervaring van het hedendaagse tennis in de trainingen die hij geeft op het hoogste niveau. Bart is als trainer een technicus pur sang. Met ondertussen jaren ervaring traint hij de toppers van morgen.
 
Bas is voormalig nr. 1327 van de ATP enkelranglijst en nr. 566 van de ATP dubbelranglijst.  Daarnaast is Bas NL kampioen dubbel en mixed, en afgestudeerd bedrijfskundige. Hij is, als trainer, ex prof en bedrijfskundige, betrokken bij de huidige maatschappelijke en toptennis ontwikkelingen binnen de Academy.
 
Michel is in 2010 begonnen met coachen en trainen van spelers. Als speler heeft Michel het hoogste bereikt van de trainers. 229 op de ATP enkelranglijst en 320 op de ATP dubbelranglijst. Het winnen van de Masters en een selectie in het Davis Cup team zijn ondermeer hoogtepunten. 
 
Onze trainers zijn allen ervaren ex-prof spelers en hebben verschillende specialisaties. Een uniek team met vele mogelijkheden om spelers en speelsters te ontwikkelen.
 
Trainers Junior en Regiotennis
Zeer jonge en regionale wedstrijdspelers (Waterland en Wester-Koggenland) van diverse verenigingen worden geselecteerd om wedstrijd gericht te trainen. Van Gelderen Tennis Academy kent de volgende structuur in het Junior en regiotennis: 
 
Hoofdtrainers
Eddo van Gelderen
Esther Buurs
Fred Spruit
 
In deze trainingen wordt een combinatie gemaakt tussen individueel toernooi gericht en team competitie gericht trainen. Ook verenigingsselecties kunnen zich hierbij aansluiten. De factoren die van belang zijn in de structuur bij de top tennistrainingen zijn vergelijkbaar in de trainingen van het regiotennis.  
 
 
 
 

 

 

VOETREGEL