Klik HIER voor onze homepage

Info

New or Forgotten?

Menu

Sponsors

Actueel nieuws

Nieuwsbrief december, januari en Februari

Nieuws van sunday 10 february

De afgelopen weken is er weer veel georganiseerd en gespeeld. De VGTA tour voor oranje en groen is al 4x gespeeld in Sportcentrum West Friesland en 3 maart is de afsluiting in de vorm van een toernooi, Aanvang voor het toernooi is vanaf 10.00 uur, de kids zijn welkom vanaf 9.30. 

Voor de Zomer VGTA tour (rood, oranje en groen) zijn we al weer bezig om met de verenigingen naast de activiteiten en deelname aan de world tour de tenniskids meer speelmomenten te plannen. De data volgen zo snel mogelijk via onze website en social media (instagram en facebook, @tennisschooldekloek).

Er zijn in onze sportcentra weer meerdere senioren toernooien georganiseerd, het bekende kersttoernooi en op dit moment word het Apollo toernooi gespeeld, beiden toernooien waren zeer druk bezet!

Op de zaterdagochtend is er vast een tennis/conditie training in sportcentrum de Kloek voor jeugd van 6 t/m 12 jaar, deze duurt 32 weken en meedoen en aanmelden kan natuurlijk altijd, alsmede een proeftraining meedoen (informatie via info@tennisschooldekloek.nl). 

Begin Januari hebben Tennisschool de Kloek en Tv Apollo, Tv Wognum, Tv Obdam en Hltv Juliana een zeer succesvol nieuwjaarstoernooi gehouden met leuke activiteiten, wedstrijdjes, bingo en Oliebollen en pannekoeken. Dit gaan we zeker herhalen en de samenwerking uitbreiden.

Bij Victorie Plaza zijn ruim 45 kinderen van rood, oranje en groen bij een talentendag van Tc Alkmaar en Tennisschool de Kloek geweest, olv Marcel petitjean en Eddo van Gelderen werden er zeer leuke wedstrijden gespeeld. 

Komende tijd is het bezoeken van scholen ingepland, ruim 35 scholen zijn benaderd en er zullen weer duizenden kinderen kennis maken met tennis en worden uitgenodigd voor de open dagen en vriendjes/vriendinnetjes dagen die in de laatste winter lesweken worden gehouden, want wie wil nu niet met zijn maatje een balletje slaan  surprise .

De leraren en leraressen zullen jullie de flyers voor de Vriendjes en vriendinnetjes dagen binnenkort meegeven zodat je iemand mee kan nemen.

 

Tennisschool de Kloek is verder gaan samenwerken met de volgende organisaties; 

-Met Bso forte gaan we in de beemster, de rijp en hopelijk de toekomst samenwerken in Bergen, er zijn zelfs in de kerstvakantie 70 kids in het sportcentrum geweest die een geweldige sportdag hebben gehad.

-Kinderopvang Balou en de brede school in de Wormer gaan met ons een 10 weekse lessenreeks aanbieden voor de jeugd en er zal een groot tenniskidsfeest worden gehouden in de meivakantie.

-In Obdam gaan we samen met Victoria O. , oftewel de voetbalvereniging  een verdere samenwerking opstarten

-Bso berend botje in Oosthuizen start een samenwerking om de kids te laten kennismaken met tennis voor een langere periode

-In Hoorn gaan we met de gemeente een groot tennisevenement opstarten om het jubileum van Hltv Juliana te vieren

-Met Sv Beemster gaan we komende meivakantie en komende zomer voetbalkampen, sportkampen en tenniskampen organiseren, de informatie en inschrijvingsmogeijkheden komen in de volgende nieuwsbrief

 

Vanaf volgende week, ma. 18 februari staan de zomerlessen weer op de site, je kunt je dan inschrijven voor de tennislessen, belangrijk is hierbij je wachtwoord en inlogcode. je kunt je ook opgeven via de leraar of lerares (zij kunnen bij akkoord inschrijven). Hoe sneller de opgave, hoe meer kans dat je op de gewenste tijd en dag kan worden geplaatst. Na inschrijving volgt bevestiging per email en bij de opmerkingen kun je nog een en ander toevoegen.

Volg ook de website, facebook en instagram om te zien wanneer de open dag bij jouw vereniging is, zodat je gezellig met iemand kan komen kijken en spelen, er zijn veel leuke activiteiten, tennis, limonade en meer...

Stel natuurlijk je vraag via info@tennisschooldekloek.nl of laurens@vangelderentennisacademy.nl of 0299683010 of 0648102215 .

Namens Tennisschool de Kloek en ons lerarenteam een mooi tennisjaar gewenst en hopelijk zien wij elkaar bij de vereniging of bij de vele toernooien, activiteiten en andere tennismomenten die georganiseerd worden.

Met sportieve groet!

Doe mee: Tennis conditie, fysieke training - jeugd t/m 12 jaar

Zaterdagochtend in sportcentrum de Kloek te Middenbeemster.
Initiatief van de KNLTB en Van Gelderen Tennis Academy.

Nieuws van 4 september 2018

Kom naar sportcentrum de Kloek en maak kennis met tennis conditie training.
Inschrijven is niet nodig. 
Neem je team of tennisvrienden mee en beleef hoe leuk en effectief conditie training kan zijn.

Algemene informatie:

Tennis is zeker geen eenzijdige sport, toch is de fysieke belasting vaak onvoldoende. Dit komt doordat techniek en tactiek een groot deel van de training vormen. Dit gegeven wordt beaamd door de KNLTB. De tennisspecifieke training gaan wij combineren met fysieke trainingen. Uit ervaring is gebleken dat tennissers die investeren in fysieke training makkelijker technische doelen bereiken en uitgroeien tot een complete tennisspeler.

De trainingen zijn van toepassing voor club en onderbouw spelers van de Van Gelderen Tennis Academy  jeugd t/m 12 jaar. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de belastbaarheid van de tennisspeler en aangepast aan leeftijd en belevingsniveau.

Proefles 22 september van 11.00 tot 12.00 uur
Start datum: 29 september 2018 t/m 6 juli 2019 ( 36 weken)
Kosten: € 150,00 p.p.
(de lage kosten komen mede tot stand door subsidie van de KNLTB en Van Gelderen Tennis Academy)

De fysieke trainingen leggen de nadruk op het ontwikkelen van:

- Hand-oog coördinatie
- Voetenwerk
- Stabiliteit
- Wendbaarheid
- Explosiviteit
- Uithoudingsvermogen

Deze trainingen zullen op zaterdagochtend plaatsvinden in groepen van 8-12 kinderen binnen de eigen leeftijds-catagorie.

09.00 - 10.00 uur 5 t/m 7 jaar

10.00 - 11.00 uur 8 t/m 9 jaar

11.00 - 12.00 uur 10 t/m 12 jaar

Deze trainingen worden gegeven door een gespecialiseerde trainer met ondersteuning van een (Top)-SportFysiotherapeut.

Locatie Sportcentrum de Kloek

Legenda

  • Klik op het vraagteken voor meer informatie
  • Klik op de camera voor het foto album
VOETREGEL